• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

Hvem har ikke eid en Fillerye?

Hvem har ikke eid en Fillerye?

Vi satt i lunsjen i dag og diskuterte hva som kan ha vært det vanligste teppet hjemme hos folk. Alle var enige om samme svar – Filleryer. Jo mer vi snakket om det, jo mer nysgjerrig ble jeg. Så jeg begynte å tenke og begynte å sjekke ut mer informasjon om filleryer. Selv forbinder jeg filleryer med striper, ruter, sommer, hytte og husmannsplasser. Men jeg tror grunnen til at de fleste har sett filleryer hjemme hos folk er fordi ryen er så funksjonell. Filleryer er holdbar både når gjelder kvalitet og stil. De er også praktiske og krever ikke noe komplisert pleie. Det er nok at du rister dem eller vasker dem med såpe og rotbørste. Før i tiden ble ryen vasket på et svaberg ved innsjøen om sommeren. Når de er skylt ordentlig, ble de hengt opp i lengden så vannet rant av langs de fargede stripene for å hindre belegg. Selv i dag er dette den beste metoden for å tørke filleryer.

Filleryer på gulvene er faktisk ikke noe gammelt fenomen i folks hjem. Det var først rundt 1870 at ryene begynte å komme. Men tråler kom mye tidligere, allerede på 1700-tallet. De ble brukt i sengen, enten til pynt eller beskyttelse. Folk brukte dem rett og slett for å unngå at stråene festet seg til kroppen.

Det var først på 1860-70-tallet at filleryer endte opp på gulvet. Da var den laget av lapper, hårgarn, gamle nett som ikke kunne brukes av fiskere lenger, samt strå, høy og bark. Når boligstandarden ble hevet midt på 1800-tallet og folk fikk flere rom begynte man å dekorere gulvene med ryer. Dette førte til at mennene måtte slutte å spytte på gulvet og spyttebakken kom inn i hjemmene. På begynnelsen var teppene i gangen. Først senere kom de inn på kjøkkenet, og spesielt rundt feriene. Etter ferien rullet de den sammen og tok den bort. Du ville ikke nødvendigvis at teppet ditt skulle bli skittent. Senere ble ryer også brukt for å dekke gulvet, og overlappet helst hverandre for å gjøre det enklere å feie. Ryene gjorde også at kvinnene ikke trengte å feie gulvene like ofte, noe som var positivt.

Filleryen ble født av økonomiske hensyn. Alt bør tas vare på, ingenting holdes utenfor og kastes. Dette er noe vi bør prøve å omfavne mer i dag. Jeg liker resirkuleringsfunksjonen til filleryene. Du bør prøve å ta vare på så mye som mulig før du kaster den. FLERE FILLERYER TIL FOLKET AV HENSYN TIL MILJØET!!

Hos Trendcarpet er alle filleryer håndvevd og kommer fra de store merkene som Polytuft, Strehög, Stjerna, Danish Nordal Design og Rug Solid. Blant de bestselgende ryene finner du Happy, Visby, Kajsa, Home og Emmaserien. Danish Nordal Designs med ekte lær er også sensasjonelt vakre. Du kan alltid handle ryer trygt og sikkert hos Trendcarpet, med gratis frakt og returfrakt. Er du nysgerrig på å kjøpe en filleryet så bør du sjekke nettsiden vår.

/Piere2018-10-08

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski