• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

Hvorfor du bør velge et ullteppe

Hvorfor du bør velge et ullteppe

Et av de eldste materialene som har vært i utstrakt bruk i flere århundrer er ull. Vi har brukt det til alle typer klær så lenge vi kan huske. Det eldste klesplagget laget av ull sies å dateres tilbake til for 3.800 år siden. Men visste du at ull er et av de vanligste naturfibrene for ryer og tepper? I de syntetiske materialenes tidsalder kan dette kanskje overraske deg.

Så hvorfor er ull det mest brukte naturfibret for tepper? Vel, det er ganske enkelt, ikke bare er det et veldig mykt materiale, men det er også utrolig holdbart. Ull har en naturlig elastisitet, noe som betyr at det kan strekkes, vris og snus mange ganger før det brekker. For å være nøyaktig kan materialet bøyes 20.000 ganger. For å sette dette i perspektiv kan bomull bare bøyes rundt 3.00 ganger mens rayon på sin side kan bøyes bare 75 ganger før det begynner å svekkes. Det sier seg selv at når du kjøper et ullteppe kjøper du noe som varer ganske så lenge.

Nå spør du kanskje deg selv, er ikke ull svært utsatt for å ta fyr? Tvert imot er ull et naturlig brannbestandig materiale. Ull har en svært mye høyere temperaturgrense enn de fleste andre husholdningsfibre før det tar fyr. Ikke bare det, men det har også en mye lavere flammespredningsrate og heteutslippsrate. Og hvis ull noensinne faktisk tar fyr smelter det ikke og drypper ikke, noe som betyr at det er mye vanskeligere for en brann å spre seg. Ull brenner seg rett og slett bare opp hvis det tar fyr. Dette er en av grunnene til at flyselskaper velger ull til gulvmateriale og hvorfor brannfolk bruker ulltepper når de er eksponert mot flammer. Så du kan sette i gang og plassere ditt nye ullteppe rett ved peisen uten å tenke mer på det.

En stor fordel ved å kjøpe ullteppe er at ull er en fornybar ressurs, noe som er godt for miljøet. Ull kommer fra sauer som klippes hvert år. I motsetning til hva noen tror, gjør det faktisk ikke sauen vondt å bli klippet, og det er viktig for helsen deres i sommermånedene. I dag kommer det meste av ullen i verden fra Australia og New Zealand, og sies å være høyeste klasse ull i verden. (Fun fact: det finnes tjue ganger flere sauer enn folk på New Zealand). Folket der har drevet med ull i generasjoner og vet hvordan de holder sauene lykkelige og sunne. Dette er også grunnen til at ull er litt dyrere enn syntetiske materialer. Noe av kostnadene for teppet går til bøndene som avler frem sauen.

Uansett hvilket ullteppe du velger, vet du at det er et teppe som holder i mange år. For å se ullteppene våre kan du klikke her.2019-07-15

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski