• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

Plasttepper fra Horredsmattan

Plasttepper fra Horredsmattan

Det finnes en liten by kalt Horred, langs vei 41 mellom Borås og Varberg. I denne byen kjennes håndverket i både vegger og hender. Horred er en landsby der håndverkstradisjonene har dype røtter, både i tradisjonell og klassisk svensk design, men også vilje og mot til å prøve nye ting. Som den gangen i 1956 der Brogeby-brødrene kom over et parti regntøy ingen ville kjøpe, men de klippet dem opp og vevde plasttepper av remsene. Det var starten på Horredsmattan. Hvert plastteppe fra Horredsmattan forteller en historie. En historie som begynte da de aller første plasttepper ble vevd av folk omkring i landsbyen. En Horredsmatta er nøye designet og vevd gjennom håndverkstradisjoner som har blitt passert fra en generasjon til den neste. Kunnskapen ligger i ryggraden. Gjennom en såkalt publiseringsvirksomhet fikk de materialer og mønstre hjem til seg selv, der oppfinnsomhet, entrepenørånd og tro på egne evner ble starten på en svensk designklassiker. Horredsmattan produserer fremdeles designklassikere i denne lille byen. Men i dag er produksjonen av plasttepper lagt til moderne fabrikker. Kunnskapen og håndverket fra de første teppene er bevart og foredlet, noe som er godt synlig ved første øyekast.

Da Horredsmattan først kom midt på 1900-tallet, tok plastteppet over ryeteppet som det mest populære teppet. Den trenden har vedvart siden da, og har bare økt de 10 siste årene. Men kravene fra kundene blir stadig høyere. I dag ser flere og flere etter tepper som er produsert lokalt og i nærmiljøet, samtidig som de er miljøvennlige alternativer til andre tepper. Horredsmattan blir derfor laget av plast, garn, eller en kombinasjon av disse, der alle materialer er REACH-sertifiserte. Dette betyr at plastteppene ikke inneholder noen farlige stoffer. Ettersom plastindustrien gjør fremgang er bedriften nøye med å bytte ut stoffer som kan være til skade for mennesker eller miljøet. Nå lanserer de også tepper av resirkulert bomull og ull.

Da vi begynte å veve plasttepper i 1956 varte ofte trender i flere tiår, og et teppe kunne vare et helt liv. Nå for tiden endres trendene hvert år. Derfor inviterer Horredsmattan svenske designere til å sette sin unike vri på teppene. Det som er viktig for bedriften er å alltid utvikle seg og prøve ut nye ting, finne nye design og nye samarbeid. Det som er aller viktigst er at dette aldri vil påvirke kvaliteten på plastteppene, de har alltid blitt og vil alltid lages for å være holdbare og å kunne vare et helt liv. Man kan si at teppets DNA alltid vil være den samme. Det alle plasttepper har til felles er de holder den høyeste kvalitet og nøkkelord er «form og funksjon». Plasttepper er lette å ta vare på, klassiske, stilige og moderne, og er derfor idelle å ha i kjøkken og gang.

Vi i Trendcarpet selger plasttepper til lavest mulig pris. Som den eneste forhandleren i Sverige med gratis frakt og gratis retur, er sikkerhet og kundetilfredshet også i fokus når du kjøper plasttepper hos oss. Det er ingen grunn til å nøle med å legge inn en ordre på et tidløst og stilig plastteppe på vår nettside.2018-10-23

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski