• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

Sisalteppe = 100% naturlig!

Sisalteppe = 100% naturlig!

Tepper i naturlige materialer blir mer og mer populære på markedet, og det er flere modeller tilgjengelige enn noen gang før. Menneskene har aldri brydd seg like mye om miljøet som vi gjør i dag, og hva er vel bedre enn et varmt og stilig sisalteppe å pynte opp hjemmet ditt med?

Sisaltepper er en av de få typene tepper som blir laget med kun 100 prosent naturlige materialer. De har en stilig tekstur og et eksklusivt design. Sisal er en av de sterkeste naturlige fibrene, og sisaltepper er dermed meget godt tilpasset overflater med mye trafikk. Sisaltepper er tilgjengelige både som ferdige tepper i gitte størrelser, og som vegg til vegg-teppe, noe som gjør dem enkle å tilpasse til ditt hjem, i tillegg til at de er de enkleste teppene å vedlikeholde det er mulig å finne.

Materiale

Planten som materialet kommer fra er selvsagt sisalplanten. Det er en utbredt planteart som er i samme familie som aspargesplanten, og den vokser i Afrika og Sør-Amerika, mer presist øst i Mexico. Planten ligner litt på en høy og smal ananas, og bladene kan bli opptil 2 meter lange. Hele planten kan bli opptil 6 meter høy. Fibrene i planten kalles sisal, og fra dem kan man få materiale/tråder som brukes i produksjonen av tau og tepper etc. Fibrene fra sisal er omtrent 1 meter lange, glinsende gulhvite, sterke, robuste og harde. Fibrene er først og fremst slitesterke og de trekker ikke til seg vann.

 Hvis du bryr deg om miljøet bør dette materialet være på toppen av din liste. Sisal absorberer mer karbondioksid enn den produserer, og avfallet fra produksjonen kan brukes til bioenergi, dyrefor og gjødsel. Korresponderende syntetiske fibre har ikke disse fordelene når det kommer til miljø. I tillegg vil rotsystemet til planten forebygge degradering av jordsmonnet.

Historie

Tidligere ble mange typer tauverk produsert av dette materialet, og det ble brukt både i shipping og industri. I dag er det mest i bruk i «hobby og fritid»-kategorien. Naturlige materialer har egenskaper syntetiske aldri kan matche. Fordelene inkluderer at de er holdbare, miljøvennlige og karakteristiske. Et syntetisk tau, for eksempel, kan aldri gi samme følelsen som et naturlig materiale, hverken fysisk eller utseendemessig. Dette gjelder ikke bare tau, men også dagens populære sisaltepper produsert av samme fiber.

Bruk

Som nevnt tidligere er sisaltepper meget holdbare og rustikke, noe som gjør at de er velegnet til bruk i områder med mye slitasje, for eksempel i hallen, som dørmatte, ute eller under kjøkkenbordet. Det er enkelt å rengjøre teppet dersom noen skulle tråkke på det med gjørmete støvler, eller om det ble sølt kjøttsaus under middagen. Når alt kommer til alt er et sisalteppe enkelt i bruk, enkelt å finne plass til, inne i huset så vel som utenfor. Om du ikke er interessert i et teppe i dette materialet, finnes det også plast- eller papirprodukter laget med komposittmaterialer som inkluderer sisal, for eksempel dartbrett og skrapebrett til katten.

Men om du leter etter noe som katten din kan skrape på, er du derimot kommet til feil sted, her på Trendcarpet vil du kun finne dette materialet i våre mange modeller av sisaltepper. De er tilgjengelige i mange farger og størrelser, og om du er ute etter et sisalteppe i en spesifikk størrelse, kan de spesiallages etter mål også. Med en kant sydd med bomull har de også latex i bunnen for å gjøre dem stabile på gulvet. Kom og ta en kikk!

/ Amanda2018-11-08

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski