Filleryer - Her er Norges største utvalg. Fri frakt på alle filleryer.

Filleryer er klassiske tepper tilgjengelig i mange forskjellige design og størrelser. Kanskje den vanligste er filleryer plassert i en gang, trapp, barnerom eller utendørs. I vår butikk finner du fargerike, flerfargede og ensfargede filleryer, og mange av dem har vakre design. Alle filleryer er laget av bomull.

Enten du er ute etter et stort eller lite filleryer, har vi noe til deg. Vil du ha et ekstra langt filleryer? Vi har filleryer som er 300 cm og 400 cm lange.

Vi kunne ikke finne deg fort nok! Ta en titt på vår bestselgende filleryer Happy, som er verdsatt av mange.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Type
Størrelse
Rom
Form
Stil
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Filleryer er hjemmevevde, rustikke kunstverk som du kan dekorere rommet med for å oppnå en rustikk stil, men selvfølgelig passer teppet like bra i det moderne hjemmet. En grunn til at så mange velger å dekorere med spesielt filleryer kan være fordi teppene er svært holdbare og enkle å rengjøre, noe som gjør dem svært praktiske tepper. Dette er også grunnen til at mange mennesker plasserer filleryer i for eksempel kjøkkenet eller gangen, da disse overflatene ofte blir utsatt for mye smuss og søl. Mange filleryer ender også opp i sommerhytta hvor de skaper den koselige og rustikke følelsen som mange vil ha i det miljøet.

Retningslinjer for vasking og rengjøring

Etter en stund kan teppet ha utholdt harde prøvelser og fargene har sakte, men sikkert begynt å bli mindre klare. Men ikke bekymre deg, filleryer kan vaskes rent for hånd, som vi tror er et stort pluss! Dette er lettest å gjøre med lunkent vann og vaskemidler. Du kan også bruke en fiberbørste til å fjerne flekker.

Filleryer

Filleryer er tradisjonelle gulvtepper som er både klassiske og tidløse. Hos oss finner du filleryer i et stort utvalg av ulike former og farger som passer inn i alle hjemmets rom. Tradisjonelt ble filleryer brukt på kjøkkenet og i gangen, men de passer like godt inn i stuen og på soverommet. Du kan til og med benytte deg av filleryer utendørs. Disse robuste teppene passer utmerket til enhver personlig stil og ethvert interiør. Velg mellom flerfargede eller ensfargede, eller kanskje en rye med et intrikat mønster? Vi har avlange og runde, store og små tepper for alle gulv, enten du foretrekker et herlig virvar av farger eller et mer nøytralt utseende. Våre unike tepper vil tilføre liv og harmoni til hjemmet.

Historien bak filleryer

Historisk har filleryer eksistert lenge, men de tok virkelig av på 1800-tallet da tøy begynte å bli maskinprodusert. Spinning og veving ble industrielle prosesser. Stoff kunne dermed produseres betydelig raskere, og gjøres tilgjengelig i langt større mengder enn tidligere. I stadig vekst siden den tid, betraktes tekstilindustrien i dag som nummer én på verdensbasis. De mange prosessene som denne industrien omfatter resulterer i en forbløffende mengde avfall. Bevisstheten rundt miljø og tanken om at vi skal gjøre det meste ut av våre ressurser har gjort at filleryer har blitt mer ettertraktet de senere år. Filleryer bidrar ikke bare til at en lang nordisk tradisjon føres videre, men også at overskytende materialer som ellers ville gått til spille blir forvandlet til noe tidløst og verdifullt. For deg som er opptatt av bærekraftig utnyttelse av ressurser, resirkulering og minimalisme, oversetter filleryer disse prinsippene til et praktisk produkt med nytte i hverdagen. Vi samarbeider med vevere og produksjonsverksteder for å velge de beste materialene, og legger stor vekt på miljøvennlige løsninger. Det er viktig for oss at filleryene i vårt sortiment opprettholder høy kvalitet og utnytter ressurser på best mulig måte. Filleryene du kjøper hos oss er håndvevet, og laget av 100 % naturlige materialer. Vårt ønske er at du skal få ekte komfort og en følelse av hygge i hjemmet, med god samvittighet.

Filleryer til alle hjem

Her finner du alt fra tradisjonelle til originale mønstre, med inspirasjon fra blant annet Iran og Marokko. Våre persisk-inspirerte filleryer er laget av 100 % naturlig bomull og kommer i mange spreke farger. De marokkanske filleryene er laget av brukte tekstiler som ull, bomull, garn og andre syntetiske fibre som kan brukes om igjen. Disse teppene lages ved at ull veves sammen med andre gjenbrukte materialer. Dette gir filleryer med intrikate mønstre og nydelige, friske fargekombinasjoner. Våre mer moderne filleryer kommer derimot med geometriske mønstre, gjerne i kombinasjon med flotte kontraster som sort og hvitt. For den som ønsker noe litt mer nøytralt, tilbyr vi naturligvis også enkle og ensfargede filleryer i behagelige toner, samt den klassiske og velkjente sammensetningen av stoffremser i ulike farger, satt sammen til et unikt design. Våre filleryer er laget for å passe inn over alt, og finnes i ulike størrelser størrelse. Du kan velge mellom lange og smale løpere, store runde tepper, samt rektangulære ryer. Liv opp en grå stue med et fargesterkt teppe med marokkansk-inspirert mønster, eller tilfør soverommet noe mykt og komfortabelt med et teppe i lyse og nøytrale farger! Filleryer med moderne mønstre kan tilføre kalde betonggulv en deilig lunhet. Uansett design, interiør og fargekombinasjoner vil du finne filleryer som glir sømløst inn eller stikker seg lekent ut – alt etter hva du selv ønsker.

Fordeler med filleryer

Filleryer er både budsjett-, miljø- og barnevennlige. Fordelene med en fillerye i huset er mange. De har en grovere overflate enn mange andre tepper, noe som ofte gjør dem enklere å rengjøre og vedlikeholde. Måten teppet er vevd på gir god isolasjon, så du vil ikke fryse på føttene når du svinger dem ut av sengen om morgenen. Teppene passer inn i alle rom, og tilfører det lille ekstra. Våre filleryer er laget av materialer med høy kvalitet, noe som gjør teppene ekstra robuste. Disse tåler både vaskemaskin og høy fottrafikk! For deg som er opptatt av miljø og bærekraftige alternativer er filleryer et utmerket valg. Vi legger vekt på miljøhensyn i valg av både produksjonsmåter og materialer, og flere av våre tepper er laget av gjenbrukte ressurser. Dette gjelder spesielt de marokkanske filleryene vi fører. Flere av våre filleryer er også laget av 100 % naturlig materiale, som bomull. Det vil si at teppene også er allergivennlige, og de kan fint benyttes i hus der det bor allergikere. Den tradisjonelle metoden å veve disse gulvteppene på har motstått tidens tann, og brukes i dag for å lage de robuste og slitesterke filleryene du finner hos oss. Disse teppene fungerer godt i en travel gang og på et kjølig kjøkkengulv. Med én av våre filleryer i huset er mulighetene for en inspirerende innredning endeløse.

Materialer og vedlikehold av filleryer

I produksjonen av våre filleryer benytter vi oss av naturlige fibre som ull og bomull, samt syntetiske stoffer som polyester. Flere av de ensfargede filleryene er laget av 100 % bomull, mens de marokkanske teppene hovedsakelig er framstilt med en kombinasjon av naturlige og syntetiske stoffer. Når vi velger materiale til våre tepper, legger vi stort fokus på at disse skal være holdbare og slitesterke. Filleryene skal også være enkle å rengjøre. Alle våre filleryer kan tørkes av med en fuktig klut, og flere av våre tepper kan vaskes på 30 graders finvask i vaskemaskin. Vi anbefaler derimot at de håndvevde filleryene renses på et autorisert tepperenseri, for å bedre bevare form og farge. Alle våre tepper kan impregneres, uavhengig av hvilket materiale de er laget av. Dette vil bidra til å sørge for lang levetid og gjøre at de holder seg fine lenger. For daglig vedlikehold kan du med fordel støvsuge teppene med en vanlig støvsuger. Det vil fjerne smuss og støv som ellers kan trenge seg ned i teppet og skade fibrene. Gjør det til en vane å støvsuge dine tepper når du støvsuger huset – helst minimum én gang i uken. Vi anbefaler også banking og lufting av teppene, da dette slår løs smuss og støvpartikler som ikke fanges opp av støvsugeren. Ved å lufte teppet med jevne mellomrom, vil en gjennomstrømming av luft friske opp teppet uten mye arbeid.

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)