Kelimtepper

Kelim er en form for orientalsk glattvev, som opprinnelig kommer fra asiatiske nomader som så langt tilbake i tiden som 1000 f. Kr. brukte teppene i teltene sine, for å beskytte seg mot kulde og å hindre at fuktighet trengte inn i teltene. Men Kelimteppene var like mye dekorasjon og kommunikasjon via teppenes symboler og tegn.

3000 år senere havner mange kelimtepper i hjem i vesten, på grunn av historien, kulturen og skjønnheten som et kelimteppe leveres med.

Kelimteppet – fra Tyrkia til Pakistan.

Den kjente veveteknikken for Kelimteppet – som innebærer at ullen ikke går over hele bredden til teppet, men i stedet snur ved fargeskifte (ved fargeskifte dannes det en åpning i veven, som av holdbarhetsmessige årsaker ofte flyttes sideveis, og dette danner kelimens karakteristiske, trappelignende diagonale mønster) – brukes først og fremst i Tyrkia, Pakistan, Iran og Afghanistan, med forekommer også i andre områder, som i Balkan.

Omgående leveranse på alle kelimtepper på Trendcarpet.

Ettersom alle kelimtepper har et unikt utseende, finnes en kelimteppe kun i ett eksemplar på lageret vårt og vil bli fjernet fra hjemmesiden når det er solgt. Bestilling innkommet før kl 12:00 på hverdager sendes ut samme dag.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne