Kelimtepper

Kelim er en form for orientalsk glattvev, som opprinnelig kommer fra asiatiske nomader som så langt tilbake i tiden som 1000 f. Kr. brukte teppene i teltene sine, for å beskytte seg mot kulde og å hindre at fuktighet trengte inn i teltene. Men Kelimteppene var like mye dekorasjon og kommunikasjon via teppenes symboler og tegn.

3000 år senere havner mange kelimtepper i hjem i vesten, på grunn av historien, kulturen og skjønnheten som et kelimteppe leveres med.

Kelimteppet – fra Tyrkia til Pakistan.

Den kjente veveteknikken for Kelimteppet – som innebærer at ullen ikke går over hele bredden til teppet, men i stedet snur ved fargeskifte (ved fargeskifte dannes det en åpning i veven, som av holdbarhetsmessige årsaker ofte flyttes sideveis, og dette danner kelimens karakteristiske, trappelignende diagonale mønster) – brukes først og fremst i Tyrkia, Pakistan, Iran og Afghanistan, med forekommer også i andre områder, som i Balkan.

Omgående leveranse på alle kelimtepper på Trendcarpet.

Ettersom alle kelimtepper har et unikt utseende, finnes en kelimteppe kun i ett eksemplar på lageret vårt og vil bli fjernet fra hjemmesiden når det er solgt. Bestilling innkommet før kl 12:00 på hverdager sendes ut samme dag.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Sorter kelimteppe etter land.

Sorter kelimteppe etter størrelse.

Sorter kelimteppe etter farge.

Sorter etter størrelse.

 

Kelimtepper

Kelimtepper er mesterverk som forteller en historie. Tradisjonelt er antikke kelimtepper laget av stammekvinner. De første teppene ble vevd i Tyrkia så tidlig som 1000 år f.Kr. Symbolene vevd i teppene representerer som regel gode ønsker som god helse, lykke, beskyttelse mot fare, gode familieforhold eller fruktbarhet. Kelimtepper er også en måte å uttrykke ens personlighet og kunstneriske kreativitet. Designet i teppet er en fortelling i seg selv, akkurat som om veveren tvinner sine følelser og tradisjon blant fibrene. Det finnes kun ett eksemplar av hvert av våre kelimtepper, noe som gjør hvert teppe unikt.

Materialer brukt i kelimtepper

Kelimtepper veves kun med naturlige materialer som bomull, ull og silke i forskjellige kombinasjoner. Kelimtepper kommer hovedsakelig fra Iran, Afghanistan, Tyrkia og Pakistan, der ull er det vanligste og lettest tilgjengelige materialet. Ull er både sterkt og glansfullt, samtidig som det tar lett til seg farge – noe som er lett gjenkjennelig i et kelimteppe. Garnet er farget med pigmenter utvunnet av planter og mineraler, og resultatet er de rike kontrastene som gjør disse teppene så eksklusive. Bruken av naturlige materialer gjør at teppet har et tydelig utseende, enestående farge og høy kvalitet. Et kelimteppe er en god investering for deg som er opptatt av kvalitet, og ønsker det lille ekstra i din bolig.

Unike design

Vi tilbyr kelimtepper i en rekke ulike mønstre og farger, som ofte består av enkle geometriske former. Det spesielle med denne typen teppe er veveteknikken som brukes. Her går ikke ullen over hele teppets bredde, men snur ved fargeskiftet. Her dannes det en åpning i veven, som ofte flyttes sideveis av holdbarhetsmessige årsaker. Det er dette som gjør kelimtepper så etterspurt, selv i Vesten 3000 år etter teppets opprinnelse. Mange henger dem gjerne opp på veggen, i stedet for et bilde, eller bruker dem som sengetepper for å skape en orientalsk stemning i hjemmet. En stor fordel med en kelimtepper er at noen varianter er også like fine på vrangsiden, noe som også bidrar til økt levetid.

Mest populære
Populære tepper
TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆