Marokkanske Berber-tepper

Marokko har lange tradisjoner innen veving av noen av verdens vakreste tepper. Disse fantastiske marokkanske Berber-teppene har blitt vevd helt siden 700-tallet, da berber-stammer bosatte seg i Marokko. I mer enn tusen år har kvinnene i stammene håndknyttet tepper av ull fra sauene som de gjeter høyt oppe i Atlasfjellene. Stammene holder til i fjellene den dag i dag, og kunnskapen går i arv fra mor til datter.

Marokkanske Berber-tepper og mønstrene deres.

Ettersom de lages for hånd uten en mal å følge, er marokkanske Berber-tepper unike når det gjelder mønster og farger. Veveren tolker inn erfaringer og hendelser av betydning fra sitt eget liv i teppet – symboler på kjærlighet, naturen og lykke er vanlig på marokkanske tepper. De naturlige, sterke fargene, f.eks. blått, rødt, oransje, gult og lilla, kommer fra planter og bær slik som hennabusker, granatepler, fiken og teblader som vokser i Atlasfjellene. Den naturlige, svarte fargen kommer rett fra ullen fra sauene og geitene i fjellområdene.

Alle marokkanske Berber-tepper er unike.

Kvinnene i de forskjellige berber-stammene bestemmer sitt eget mønster, sine egne farger og sin egen form på teppet. Derfor finnes det ikke to tepper som er like. Trendcarpet tar bilder av alle teppene vi mottar, og alle de marokkanske teppene finnes på lager og sendes innen 72 timer. Trendcarpet samarbeider med en lokal teppehandler ved foten av Atlasfjellene, som hver uke reiser opp i fjellene og kjøper Beni Ourain-, Azilal-, Bouchourett- og andre kilim-tepper fra berber-stammene. Vi får dermed tilgang til antikke, halvantikke og nye marokkanske Berber-tepper av fantastisk kvalitet til en pris som er langt under normalen.

Beni Ourain, Azilal og Boucherouite er marokkanske tepper.

Tre forskjellige typer marokkanske tepper dominerer. Det dreier seg om følgende interiørjuveler:

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Marokkanske tepper

Helt siden 700-tallet har kvinner i Marokko vevet fantastiske tepper med intense farger og personlige design. Teppene er håndlaget av saueull, og ingen mønstre er like. Garnet farges med planter og bær, som henna, fiken og teblader. Hos oss finner du tre ulike typer marokkanske tepper – Beni Ourain, Azilal og Boucherouite. Dette er vakre tepper av høy kvalitet som er laget for å vare i generasjoner. Dyktige, marokkanske kvinner har vevet tepper i over tusen år, og tradisjonene føres videre fra mor til datter. Hver kvinne gir sitt teppe et helt unikt design, med inspirasjon fra naturen og tolkninger av personlige erfaringer. Resultatet blir et fargesterkt og uttrykksfullt kunstverk, et klenodium laget for å vare.

Marokkanske tepper – Beni Ourain

Beni Ourain-tepper er nydelige, naturfargede marokkanske tepper laget av ull fra de lokale stammenes egne sauer. Teppene er håndvevet av kvinnelige medlemmer av de ulike berber-stammene. Mønstrene er ofte inspirert av natur, kjærlighet, tro og kvinnelige erfaringer, som for eksempel fødsel. Mange av teppene er laget med tanke på å beskytte, og inneholder lykkeamuletter og andre detaljer som skal bringe hell, lykke og velstand til eieren. Beni Ourain teppene er laget av ren, ufarget ull, som gir en varm og naturlig farge. Mønstrene kan være vevet av farget ull, der fargene er framstilt av det som måtte finnes av bær og planter i Atlasfjellene. Dette gir hvert enkelt teppe unike farger, så vel som personlige design. Du finner ikke to like Beni Ourain tepper i vårt sortiment. Takket være vårt samarbeid med en lokal teppeforhandler, kan vi tilby både antikke, halvantikke og helt nye marokkanske tepper i fabelaktig kvalitet.

Marokkanske tepper – Azilal

De vakreste og mest fargesterke av alle marokkanske tepper må være Azilal-teppene. Disse kan regnes som absolutte kunstverk, og mange blir faktisk utstilt i gallerier verden over. Om du skulle ønske å henge ditt marokkanske teppe opp på veggen framfor å legge det på gulvet, er du altså i godt selskap. Ullteppene, som er håndvevet i Azilalområdet, var en godt bevart hemmelighet helt til 1990-tallet. De intrikate mønstrene er inspirert av hver enkelt vevers egen livserfaring, og symboliserer blant annet moderskap, barnefødsler og bryllup. De håndlagde teppene er helt unike, med sterke, intense, naturlige farger. Teppene kommer i ulike fargesammensetninger, fra sarte rosatoner til varme oransje, røde og lilla nyanser. De finnes også i et spekter av blått, grønt og gult, samt i mer nøytrale sjatteringer som beige og lysegrått.

Marokkanske tepper – Boucherouite

Boucherouite-tepper er noe helt for seg selv. De er i hovedsak vevet av naturlige stoffer som ull og bomull, gjerne i kombinasjon med stoffrester fra gamle klær og tepper. Det veveren måtte ha for hånden blir satt sammen til nye og spennende marokkanske tepper som byr på noe ekstra. Dette er kunstferdige tepper som smelter sammen unikt design og gjenbruk i perfekt harmoni. Effekten av dette gjenbruket av materialer, er at du kan finne Boucherouite-tepper med mange ulike farger i ett og samme teppe. Resultatet blir livlige, fargerike og spreke ryer som gjør seg godt i alle husets rom. Alle våre Boucherouite-tepper har et særpreget mønster, ofte i en asymmetrisk form, inspirert av veverens egne omgivelser. Om du vil ha et teppe som virkelig vekker oppmerksomhet og løfter humøret, kan dette være akkurat den typen teppe du ser etter.

Mest populære
Populære tepper
TREND 2024 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆