Marokkanske Berber-tepper

Marokko har lange tradisjoner innen veving av noen av verdens vakreste tepper. Disse fantastiske marokkanske Berber-teppene har blitt vevd helt siden 700-tallet, da berber-stammer bosatte seg i Marokko. I mer enn tusen år har kvinnene i stammene håndknyttet tepper av ull fra sauene som de gjeter høyt oppe i Atlasfjellene. Stammene holder til i fjellene den dag i dag, og kunnskapen går i arv fra mor til datter.

Marokkanske Berber-tepper og mønstrene deres.

Ettersom de lages for hånd uten en mal å følge, er marokkanske Berber-tepper unike når det gjelder mønster og farger. Veveren tolker inn erfaringer og hendelser av betydning fra sitt eget liv i teppet – symboler på kjærlighet, naturen og lykke er vanlig på marokkanske tepper. De naturlige, sterke fargene, f.eks. blått, rødt, oransje, gult og lilla, kommer fra planter og bær slik som hennabusker, granatepler, fiken og teblader som vokser i Atlasfjellene. Den naturlige, svarte fargen kommer rett fra ullen fra sauene og geitene i fjellområdene.

Alle marokkanske Berber-tepper er unike.

Kvinnene i de forskjellige berber-stammene bestemmer sitt eget mønster, sine egne farger og sin egen form på teppet. Derfor finnes det ikke to tepper som er like. Trendcarpet tar bilder av alle teppene vi mottar, og alle de marokkanske teppene finnes på lager og sendes innen 72 timer. Trendcarpet samarbeider med en lokal teppehandler ved foten av Atlasfjellene, som hver uke reiser opp i fjellene og kjøper Beni Ourain-, Azilal-, Bouchourett- og andre kilim-tepper fra berber-stammene. Vi får dermed tilgang til antikke, halvantikke og nye marokkanske Berber-tepper av fantastisk kvalitet til en pris som er langt under normalen.

Beni Ourain, Azilal og Boucherouite er marokkanske tepper.

Tre forskjellige typer marokkanske tepper dominerer. Det dreier seg om følgende interiørjuveler:

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Størrelse
Form
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne