Persiske tepper

Et persisk teppe er noe helt spesielt – ofte omtalt som teppenes teppe. Et persisk teppe er kjent over hele verden som noe av det mest eksklusive man kan ha, takket være den lange tradisjonen, kvaliteten, mønstrene og de utallige fargene som man finner i et persisk teppe. Persiske tepper er historisk sett blitt vevet og knyttet av nomadiske stammer, men kommer også fra byer og områder rundt omkring i hele Iran. Veldig mange byer og områder i Iran har et teppe oppkalt etter seg, som for eksempel Tabriz, Isfahan, Kashan og Nain. Et Nain-teppe er kanskje det mest ettertraktede av alle persiske tepper.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Utforsk andre kategorier

PERSISK TEPPE 200X300 | PERSISK TEPPE 2X3MPERSISK TEPPE 3X4M | LITE PERSISK TEPPE | PERSISKE LØPETEPPERPERSISK TEPPE EKTEPERSISK TEPPE HÅNDKNYTTET

Et persisk teppe og teppets mønster.

Persiske tepper har generelt fire forskjellige mønstre, der det medaljongmønstrede teppet er det mest kjente. Variasjonen i mønstrene avhenger av om teppene er laget av nomadestammer, eller om de kommer fra byen eller andre områder.

Å kjøpe et persisk teppe på Trendcarpet.

Å bestille et persisk teppe hos trendcarpet.no er trygt og sikkert. Du betaler med faktura uten ekstra avgifter, og får teppet ditt hjem før du betaler. Du har 14 dagers åpent kjøp og god tid til å bestemme deg om du vil beholde det nye teppet ditt. Alle persiske tepper hos Trendcarpet er på lager, og sendes samme dag dersom bestillingen legges inn før kl. 14. Etter kl. 14 sendes bestillingen neste arbeidsdag.

Persiske tepper

Mange ønsker å dekorere hjemmet sitt med vakre tepper, og vi sørger for et rikholdig utvalg å velge fra. De persiske teppene i vår kolleksjon er viden kjent for sin skjønnhet og variasjon i mønstre og unike fargekombinasjoner. Persiske kvalitetstepper er kompakte med tett lugg, og er vevet for hånd. Materialene og fargene som benyttes i disse teppene er natur- og plantebaserte. Persiske tepper har vanligvis blomstermønstre, og design og mønstre varierer mellom regionene. I Iran har hver region en underregion med sitt egne særegne design. Teppedesignet har blitt overlevert fra én generasjon til den neste. På denne måten blir hvert teppe unikt, til tross for grunnleggende fellestrekk i konstruksjonen. Materiale, metode og mønster gir et eksklusivt og individuelt kulturelt fingeravtrykk til hvert teppe.

Persiske tepper med rik historie

Persiske tepper er å regne som rene kunstverk, med sin rike historie og intrikate mønstre. De er særegne, både med tanke på materiale og utførelse. Teppene har vært produsert for hånd i mer enn 2 500 år i området som i dag kalles Iran. Autentiske persiske tepper kan være tidkrevende å lage, og tilvirkes fremdeles ved hjelp av de samme urgamle metodene som i antikken. Det ferdige resultatet er originale og holdbare tepper som fint kan gå i arv fra generasjon til generasjon. Mens persiske tepper tidligere ble laget av silke, lages de fleste i dag av ull eller bomull. Disse er mindre kostbare og mer holdbare materialer. Designet og fargene gjenspeiler kulturen i det gamle Persia. Teppekunsten forteller en spennende historie som reflekterer samfunnet og naturen de er tilvirket i.

Tidløse mønstre

Persiske tepper er tidløse, og derfor alltid på moten. Mens kvaliteten på teppene har holdt seg, har bruken endret seg gjennom tidene. I utgangspunktet var teppene en måte for persiske nomadefolk å beskytte seg selv og sine boliger mot fukt og kalde temperaturer. Etter hvert endret funksjonen til de persiske teppene seg fra å være behovsbaserte til rene luksusvarer – et tegn på rikdom. Til tross for at motebildet er i stadig endring, er persiske tepper klassiske, med eksklusive design og rike farger. Disse passer inn i ethvert interiør! Våre persiske tepper er ikke bare egnet for en tradisjonell innredning, men de tilfører også sjarm og karakter til de mest moderne omgivelsene. Selv i et rom som er minimalistisk innredet, kan fargene og karakteren i et persisk teppe gi en utrolig effekt.

Persiske tepper er miljøvennlige

En ytterligere karakteristikk ved persiske tepper er at de er miljøvennlige. Alle fargestoffer og materialer som brukes i teppene er naturlige, og avgir ingen giftstoffer eller kjemikalier. Med godt vedlikehold bidrar bruken av naturlige materialer til lang levetid for teppene. Én av egenskapene til håndknyttede persiske tepper er den eksepsjonelle kvaliteten. De ser ikke bare vakre ut, men de er også svært holdbare og slitesterke. Et persisk teppe kan tåle stor belastning og fortsatt beholde sin gode kvalitet år ut og år inn. I tillegg er det mulig å rengjøre dem grundig, takket være de naturlige materialene og fraværet av kjemikalier som kan reagere på vann. Våre persiske tepper er designet for å vare i år etter år. Et slikt teppe er derfor en fantastisk investering, både med tanke på økonomien og miljøet.

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)