Sisaltepper

Sisalteppene er de siste årene blitt veldig populære. Et sisalteppe har et naturlig utseende – sterkt, holdbart og økologisk. Sisalteppene lages av sisalplanten som vokser i Sør-Amerika og Afrika, og som i tillegg til de overnevnte egenskapene også er veldig lettstelte. Derfor er det vanlig at man kjøper et sisalteppe til gangen eller til kjøkkenet, som er rom der teppene utsettes for større slitasje enn i andre rom. Et lettstelt sisalteppe passer derfor godt inn her. 

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Utforsk andre kategorier

SISAL TEPPE MED KANT | GRÅTT SISALTEPPE | SISAL TEPPE 200X300 | SISAL TEPPE LØPER | SISAL TEPPE RUNDT

Sisalteppe eller jute?

Sisaltepper og jutetepper utvikles begge fra økologiske planter og gir virkelig følelsen av å være et naturlig teppe. Jute- og sisaltepper minner mye om hverandre. Begge er elegante, varme å gå på og ligner også i utseende. Men det er likevel enkelte forskjeller: 

•    Et sisalteppe har en naturlig farge som hvit (offwhite) eller lett lysebeige (cream). Det kommer fra de lange, grønne bladene på sisalplanten, og det er sterkere og mer holdbart enn andre naturlige fibre. På grunn av slitestyrken lager man ikke bare tepper av sisal – materialet brukes også til å lage tau.  

•    Sisalteppet har en mer mønstret, raspende utforming og passer på steder i hjemmet som utsettes for store påkjennelser, som gangen, kjøkkenet og hverdagsrommet

•    Jute er et noe billigere alternativ, da sisalteppet holder en høyere kvalitet og holder seg lenger. Sisaltepper absorberer også lyden bedre enn jute.

Sisaltepper

Sisaltepper er laget av slitesterkt naturmateriale som opprinnelig kommer fra fibrene i sisalplanten – en type agaveplante som primært dyrkes i Brasil. Naturlige fibertepper har sett en økning i popularitet de siste årene. Dels fordi de er økologiske, og dels fordi vi oftere velger kvalitet fremfor kvantitet. Blant de naturlige teppealternativene er sisaltepper utvilsomt ett av de mest populære. Disse teppene er lettstelte og slitesterke, og passer derfor godt i områder der man kan forvente en del slitasje. Vi tilbyr sisaltepper i mange forskjellige størrelser og i et fargespekter fra en nøytral til fargesterk palett. Våre sisaltepper holder høy kvalitet, og vil garantert gi deg glede i mange år. Med sitt klassiske utseende og rene linjer, vil de gi et naturlig løft til ethvert rom.

Interiørdesignere foretrekker sisaltepper

En interiørdesigner ser alltid etter bestemte egenskaper i et produkt før de anbefaler det til sine kunder. Utseende, holdbarhet, allsidighet og tidløshet står øverst på listen. Ettersom sisaltepper har alle disse egenskapene, blir de gjerne førstevalget når tepper skal velges. Sisaltepper er laget av de lange bladene på agaveplanten, blant de sterkeste og mest holdbare av alle naturlige fibre. Teppene er 100 % økologiske og passer godt inn i ethvert interiør, uavhengig av om stilen er minimalistisk, tradisjonell eller moderne. Mye av appellen til sisaltepper ligger i den lekre, naturlige fargepaletten. Hos oss finner du et stort utvalg sisaltepper i nøytrale, evig aktuelle toner som beige, grå, svart, gyllen og sandfarget. Andre farger som grønn, rød og oransje, kan gi et herlig kick til spisestuen eller kjøkkenet! Uansett farge er sisaltepper enkle å rengjøre, og egner seg godt i hjem der det bor barn eller kjæledyr. Et sisalteppe føles komfortabelt isolerende mot et kaldt og hardt underlag, for eksempel på stuen. Naturlige sisaltepper er også det foretrukne grunnlaget for lagdeling. Sisalfibre er de mest holdbare blant alle naturlige gulvfibre, og passer derfor perfekt som heldekkende vegg-til-vegg-løsning, i tillegg til at de er svært lydabsorberende. I tillegg til god holdbarhet, kan dette materialet kuttes i en hvilken som helst form. Vårt brede sortiment gjør teppekjøp til en ren fornøyelse, og våre håndvevde sisaltepper setter definitivt atmosfæren i rommet!

Sisaltepper tåler miljøer med høy aktivitet

Naturlige sisaltepper er kjent for sin holdbarhet og fungerer utmerket i områder med høy fottrafikk og daglig slitasje. De krever også lite vedlikehold, og er svært enkle å holde rene. Teppene er derfor godt egnet til hjem der det generelt er mye aktivitet. Har du for eksempel kjæledyr i huset, en stor familie eller hyppige besøk? Kanskje du har barn som løper opp og ned trappene hele dagen, eller er kjøkkenet det mest brukte rommet i huset? Da er tett, slitesterk sisalvev akkurat det du trenger. Som teppebelegg i et travelt kjøkken, er sisal et prima valg. Smuss og matsmuler fanges opp i den tette veven og kan enkelt fjernes ved å riste eller banke teppet. Matsøl og andre flekker lar seg også enkelt vaske vekk med klut. Hvert enkelt garn er behandlet med flekkbestandig og beskyttende fluorkarbon, som også er brannhemmende. Dette belegget støter fra seg væsker som alkohol, olje og vann. Behandlingen gjør teppene trygge og bærekraftige. Våre sisaltepper er produsert av 100 % naturlige plantefibre og tilbyr stor motstandsdyktighet, uten at det går på bekostning av estetikk og design. Sisaltepper er slitesterke og praktiske, men også komfortable og vakre. De gir en naturlig følelse til ethvert rom, og kan være et godt alternativ for travle kontorlokaler. Her vil de dempe lyd, og dessuten tilby lunhet til store, åpne rom.

Sisaltepper i trapper

Hvorfor ikke fornye en kjedelig, malt trapp med et lekkert sisalteppe? En teppelagt trapp ser ikke bare pent og lekkert ut, det demper dessuten støy og hindrer skliulykker. Selvklebende trappetrinn i sisal er et rimelig alternativ til et heldekkende trappeteppe, og det kan installeres enkelt på egenhånd. Våre trappeløpere er solide og slitesterke, og tilbys i mange ulike fargetoner. Disse gir god friksjon for nakne eller sokkekledde føtter, og bidrar dermed til økt sikkerhet. Teppene isolerer godt i en ellers kald trapp, og gir i tillegg god beskyttelse mot slitasje av tretrapper. I tillegg er de relativt tynne og dermed enkle å rengjøre. Et sisalteppe med tett vev sørger for at allergener og smuss ikke trenger dypt inn i fibrene. Naturlig sisal røyter også mindre enn andre tepper av naturlige fibre, som ull eller jute. Noen vil også bare beskyttede de vakre trappene sine fra å bli ødelagt. Mange familier legger tepper i trappene for å gjøre trinnene myke til barna sine, samtidig som det demper støy. For andre er det ganske enkelt et designvalg for å understreke en bestemt stil, eller tilføre varme til en ellers kjølig atmosfære. Våre sisaltepper er helt perfekte for alle disse formålene, samtidig som plantefibrene er biologisk nedbrytbare. Dette er et ypperlig valg for travle trapper, da våre tepper er laget for å vare i mange år!

Vedlikehold av sisaltepper

Naturlige sisaltepper er enkle å rengjøre og praktisk talt vedlikeholdsfrie. Det finnes likevel enkle grep du kan gjøre for å ta vare på teppene og bidra til å forlenge levetiden ytterligere. Teppene holdes rene ved hyppig støvsuging, risting eller teppebank. Selv om sisaltepper er utrolig slitesterke, lønner det seg å rotere disse i ny og ne. Dette vil hindre at enkelte deler av teppene utsettes for unødig slitasje. Store smusspartikler samler seg vanligvis løst på toppen av sisalens harde fibre, men finere smuss vil legge seg mellom fibrene og må støvsuges regelmessig med en støvsuger med god sugekraft, helst i følge med en børste. Når det gjelder flekker og søl, vet vi at naturlige fibre er absorberende. Derfor er det lurt å holde sisalteppet borte fra fuktige omgivelser som bad og terrasser. Hvis sisalteppet skulle bli vått, er det best å tørke det opp med det samme. Tørk vekk væske og søl med et papirhåndkle og unngå å gni. Jobb utenfra mot sentrum av flekken. Våre naturlige sisaltepper med tett vev egner seg også godt for allergikere. Denne typen tepper tar seg også spesielt godt ut på flotte tregulv, samtidig som de beskytter disse. På denne måten kan du berike interiøret mens du fremdeles holder allergener til et minimum. Allergier blir ofte forårsaket av støvmidd og mugg eller luftforurensende stoffer.

Mest populære
Populære tepper
TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆
Vi anbefaler: Populære Shaggy-tepper

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU