Uteteppe

Når været endelig går fra hustrig og kaldt til mildt og sol, er det herlig å tilbringe tid ute på verandaen eller i hagen. Det kan derimot være vanskelig å lage et utendørs rom som er både funksjonelt og fasjonabelt. De fleste ønsker vel å nyte den friske luften uten å måtte ofre fasilitetene vi har så lett tilgjengelig innendørs. Noe som virkelig kan forbedre uterommet er et uteteppe. Tepper har karakter og tilfører stil, komfort og farge til selv små terrasser. De vil kunne samle sittegrupper og gi et behagelig inntrykk. I vårt sortiment finner du praktiske utetepper i en rekke elegante stiler. I motsetning til innendørs tepper, er utetepper laget av materialer og teknikker som kan håndtere vær og vind.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Tips for uteteppe

Vi bruker som regel mye tid på å velge utemøbler, enten det er til verandaen eller en leilighetsbalkong. Akkurat som et teppe innendørs, kan et teppe ute bidra til å skape stil og helhet i et område. Hos oss finner du utendørstepper med design som utfyller resten av innredningen. I motsetning til tepper som er ment å være inne, er et uteteppe laget av materialer som tåler elementene. Tenk på størrelsen og formen du ønsker, og velg et uteteppe som fremhever plassen det skal være på. Ikke vær redd for litt farge! Mønstre kan også være et perfekt valg. Utetepper lages av slitesterkt materiale som også holder seg godt i områder med stor trafikk. Husk bare å bruke et underlag som kan holde teppet på plass på glatte flater. Utendørs tepper er vanligvis laget av enten plantefibre eller syntetiske materialer. Plantefibre som jute, hamp, sisal og sjøgress er alltid populære valg for uteplassen. Dette er holdbare tepper laget av bærekraftige materialer, et stilfullt og miljøvennlig valg. Tepper laget av plantefibre krever ofte lite vedlikehold. I motsetning til andre naturlige fibre bør utendørs jutetepper plasseres i ly for regn, da disse kan ta skade av fuktighet. Menneskeskapte materialer som polyester og polypropylen er også populære valg for utendørstepper. De er svært holdbare, og dessuten flekkbestandige. De fleste utendørs tepper av polypropylen er også 100 % UV-bestandige.

Pleie av uteteppe

Et uteteppe trenger relativt lite vedlikehold, men det er likevel nødvendig å ta vare på det om du planlegger å ha det en stund. Vi anbefaler også å bruke teppeklosser under utetepper. Disse forlenger teppets levetid, da de fungerer som en buffer mellom teppet og underlaget og beskytter begge deler. De forhindrer også at noen sklir, noe som gjør teppet tryggere å bruke. Det anbefales å støvsuge teppene ute, siden det hindrer smuss i å bygge seg opp. Bruk en teppefeier eller en kost, eller til og med en løvblåser. Hvis noen søler på det dyrebare uteteppet ditt, tørk det opp raskt. Hvis du lar sølet ligge for lenge, kan det føre til varig skade. De fleste utendørs tepper kan vaskes i vaskemaskin eller skylles med en hageslange. Selv om våre utendørstepper er laget for å takle vær og vind, er det best å rengjøre og oppbevare dem inne når været snur og temperaturen synker under frysepunktet. Sørg for å rulle teppet med bunnen vendt ut når du lagrer det. Alle husker å rengjøre bord og stoler, men uteteppet blir ofte oversett og forsømt. Materialet teppet er laget av spiller også en rolle for hvordan det skal rengjøres. Våre utetepper er tøffe, vakre og laget for å tåle både fottrafikk, lek og de ofte ekstreme elementene ute i det fri!

Uteteppe innendørs

I motsetning til teppene inne, som ikke er laget for utendørs bruk, kan mange utetepper også fint benyttes innendørs. Fordi utetepper er laget for å tåle stor belastning og tøffe forhold, er de også et utmerket valg for hjem med kjæledyr og barn. De er fuktbestandige og er ypperlige for fuktutsatte områder som vaskerom, kjellere og bad. Dette er med andre ord smarte løsninger for å forhindre at sopp og mugg oppstår. Våre utendørstepper er like stilige og elegante som våre innendørs tepper. Her finner du uteteppe med flott design som vil komplimentere ethvert rom – det perfekte teppet for lek med barna eller kjæledyret! Velg riktig materiale for nettopp ditt uteområde. Syntetiske materialer er som oftest lysere i fargene, lettvektige, raske å tørke og tåler regn. Tepper med naturlige fibre har god tekstur og holdbarhet, men tåler ikke å utsettes for fukt i like stor grad som syntetiske materialer. Syntetiske fibre er det beste valget for åpne områder, da de tørker raskt og ikke påvirkes negativt ved fuktighet. Naturfibre er solide og supre å gjenvinne, men noen takler ikke ruskevær så godt. De kan like fullt være et godt valg for en skjermet veranda, en uteplass med tak, eller for et lysthus. Heng uteteppet til tørk i solen etter regnskyll eller vask. Forsikre deg også om at begge sider er helt tørre før du legger det tilbake på plass.

Plassering av uteteppe

Hvor du legger teppet utendørs vil også avgjøre hvor lenge det vil vare, samt hvor mye pleie og vedlikehold du må regne med. Hvis teppet ligger direkte i solen, kan det være vanskeligere å holde det pent. På samme måte, hvis teppet ditt ligger på en uteplass eller terrasse som er konstant fuktig, vil det sannsynligvis ende opp med å bli slitt raskere enn det bør. For å holde ditt uteteppe pent og enklere å rengjøre, bør du vurdere å plassere det i et område med lite trafikk som holder seg tørt. Dette betyr ikke at teppet ditt ikke tåler trafikk fra føtter, men det trenger heller ikke å være plassert rett utenfor døren. Det er tross alt det dørmatter er til. Når det er sagt, hvis teppet ditt befinner seg i et områder med stor trafikk, bør du vurdere å bruke et laget av mer robuste og slitesterke materialer. Polypropylen er et syntetisk materiale som vil fungere godt i et område med mindre belastning, da det ikke er så elastisk. Det vil sannsynligvis framstå flatere ved mye trafikk. Sisaltepper er derimot godt egnet for travlere områder. Selv om du velger et teppe som tåler mye trafikk, kan du få det til å vare lenger ved å plassere det i et område som ikke brukes hele tiden. Ta en titt på utvalget vårt for mer inspirasjon!

Mest populære
Populære tepper
TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆
Vi anbefaler: Populære Shaggy-tepper

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU