• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

Hvordan rense et kilimteppe

Hvordan rense et kilimteppe

Kilimtepper er noen av de vakreste og mest spektakulære kunstverkene, men som med alle andre tepper er de laget for å brukes og bli gått på. Kilimtepper kan være svært holdbare og motstandsdyktige. Når det er sagt, kreves det spesiell oppmerksomhet og pleie for å vedlikeholde og rense dem. Det anbefales på det sterkeste å ikke bruke vaskemidler og tøff rengjøring, og heller bruke disse enkle måtene å rense kilimteppet ditt på hjemme.

Støvsuging

Sørg for å bruke en god støvsuger med riktig innstilling for regelmessig rengjøring, og sørg for å støvsuge begge sider. Bruk aldri den høyeste innstillingen når du støvsuger. Bruk aldri en tørketrommel eller vaskemaskin for å rense et kilimteppe. Det beste stedet å rense og vaske et kilimteppe er utendørs på gress eller grus med kaldt vann. Når du gjør dette må du sørge for å ikke vaske kilimteppet på en flat overflate; vannet må kunne renne bort for å unngå å samle opp vann i teppet og gjøre fargene utvasket. Som vaskemiddel kan du bruke en myk naturlig såpe eller babysjampo for å rengjøre teppet.

Vær klar over at du aldri bør støvsuge frynsene på et kilimteppe.

Rensing

Hvis du synes at fargene blekner over tid kan du bruke en blanding av halvparten eddik og halvparten kaldt vann på kilimteppet. Bruk en svært myk børste til å børste begge sider av teppet før du skyller det med kaldt vann. Etter at du har vasket teppet bør du plassere det flatt utendørs for å tørke i skyggen, og sørge for å rotere det så det tørker jevnt. Det anbefales på det sterkeste å snu teppet for å hindre solskader hvis teppet bruker tid på å tørke i solen.

Hvis kilimteppet ditt har en flekk eller har blitt sølt på, bør du ta deg av flekken med det samme. Sørg for at du umiddelbart tørker opp flekken for å fjerne så mye som mulig av væsken/flekken. Begynn helt fra kanten av flekken og beveg deg innover mot midten av flekken for å unngå at den sprer seg enda mer. Når du har klappet ut så mye som mulig av flekken tar du en grunn container med åpning som er litt større enn flekken og plasserer under den.

Ved hjelp av kaldt, rent vann skyller og vanner du ut flekken så mye som du overhodet kan. Sørg for å flate ut teppet og klappe ut væsken til flekken er borte. For å tørke stedet som er påvirket kan du bruke en hårføner på svært lav eller kald innstilling slik at det påvirkede området ikke sprer seg.

Hvis alt dette ikke virker er det best å oppsøke profesjonell hjelp eller en rengjøringstjeneste. Når du velger tjeneste må du være klar over noen få ting. Først bør du ikke ta teppet rett til et renseri. Renserier kan bruke sterke kjemikalier som kan skade teppet ditt. Let etter en profesjonell rengjøringstjeneste som har erfaring med og kunnskap om rensing av kilimtepper.

Det krever kanskje litt mer arbeid å vedlikeholde et kilimteppe enn et vanlig teppe, men det er verdt det. Med riktig pleie og tålmodighet kan et slående kilimteppe motstå tidens tann og til og med bli et arvestykke i familien etter hvert.2019-04-08

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski