Azilal-tepper

Frem til 1990 var det marokkanske kelim-teppet fra Azilal-regionen i de stenete, karrige og vanskelig tilgjengelige høytliggende områdene av Atlasfjellene en hemmelighet, en uoppdaget skatt. Ingen nedenfor fjellene kjente til kunstverket som etter hvert fikk navnet Ourika, eller Azilal rug. 25 år senere mottar det en helt annen oppmerksomhet ...

Azilal-teppet er sjeldent og ...

... umåtelig verdsatt i kunstverdenen. I gallerier i Paris, Tokyo og USA vises Azilal-teppet frem som ren og skjær kunst. I likhet med andre populære marokkanske tepper slik som Beni Ourian, blir Azilal-teppet vevd av kvinnene i regionen. Og akkurat som med Beni Ourain-teppene vever kvinnene i Azilal-regionen teppene ut ifra egen livserfaring. De vanligste symbolene på teppene er moderskap, barnefødsler og bryllup. Symboler på lykke og velstand forekommer også hyppig. Teppene lages av ullen fra sauene som vandrer i Azilal-regionen. De sterke og vakre fargene som pryder Azilal-teppene er naturlige, og kommer fra planter og bær som finnes i regionen.

Alle Azilal-tepper er unike.

Det finnes ikke et Azilal-teppe som er likt et annet – de blir ikke vevd for kommersielle formål og følger ingen maler. Trendcarpet tar bilder av alle teppene vi henter fra Marokko, og vi sender teppet samme dag ved bestilling før klokken 14.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Størrelse
Form
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)