Boucherouite teppe

Marokko er kjent for sine vakre og originale håndvevde tepper i ull, hovedsakelig laget av berberstammer. Veven i et boucherouite teppe gjenspeiler kreativitet, gamle tradisjoner og tro. Hvert design er helt unikt og utført i fri form, ofte basert på naturmotiver og symboler på lykke og kjærlighet som også brukes i andre marokkanske tepper. Materialene som brukes er som oftest resirkulert bomull og ullgarn, som rester av annet tøy. Dette er håndverk og gjenbruk i ett, altså ikke ulikt våre nordiske filleryer. Vi tilbyr både antikke og nye fargeglade boucheroite tepper.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Boucherouite teppe til stuen

Det som først og fremst karakteriserer et boucherouite teppe er de livlige fargene og de originale, ofte asymmetriske mønstrene. Hvis du ønsker deg et virkelig oppsiktsvekkende statement-teppe til stuen, kan ett av disse være et godt valg. Et håndlaget boucheroite teppe er et klenodium – en original kreasjon som kan tilføre en herlig energi til et rom. Om du har en eklektisk boho-stil med planter og farger, kan et marokkansk teppe bli selve prikken over i-en. Det vil også gjøre seg godt i en mer nøytral innredning, der de flotte fargene og intrikate detaljene i teppet vil komme til sin rett. Eller hva med å henge det rett på veggen, som det unike kunstverket det er!

Boucheroite tepper - historie

Et boucherouite teppe kan sammenlignes med det vi kjenner som filleryer, og oppstod som følge av praktiske hensyn. Etter hvert som den gamle nomadekulturen i større grad ble erstattet med jordbruk, ble ren saueull et mer eksklusivt materiale. Dermed begynte kvinnene å bruke tøyrester og andre materialer i vevingen av praktiske hverdagsmatter. Teppene bidro for eksempel til å beskytte gulv og ulltepper da familien satt på gulvet for å tilberede mat, og ble også ofte brukt som saltepper da man var ute og red. De antikke teppene er som regel ikke veldig store, ettersom de i hovedsak er vevd for daglig bruk. Likefullt er de vakre og unike tepper som gir et vibrerende hav av farger.

Mest populære
Populære tepper
TREND 2023 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆
Vi anbefaler: Populære Shaggy-tepper

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU