• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

REINSDYRSKINN ER ET MÅ-HA OM HØSTEN OG VINTEREN

REINSDYRSKINN ER ET MÅ-HA OM HØSTEN OG VINTEREN

Hvorfor ikke dekorere ditt hjem med et vakkert, naturlig reinsdyrskinn. I 1000 år har reinsdyrskinn blitt preparert og brukt, ikke bare av praktiske grunner, men også estetiske. Et fint reinsdyrskinn gir mange poeng på interiørskalaen, men det holder også fantastisk godt på varmen på grunn av de hule hårene. Trendcarpet sine reinsdyrskinn kommer fra Lappland i Sverige og er av premium kvalitet. Et reinsdyrskinn brukes hovedsakelig som en stilig detalj i interiøret, men det kan også brukes som teppe. Men, du burde ikke gå for hardt på læret, siden det da kan miste hår. Om det brukes som teppe er det lurt å ha sklisikker gummi under skinnet slik at luften kan sirkulere. Dette fordi skinnet har så gode isolasjonsegenskaper at det kan dannes kondens under skinnet, noe som kan føre til hårtap. Reinsdyrskinn er naturlige, myke, og varme å sitte på, men også fine å ha på veggen som dekorasjon. Farge og størrelse kan variere ettersom hvert skinn er unikt. Det er ikke noe skinn som er likt et annet. Husk på å aldri vaske reinsdyrskinnet, om rengjøring er nødvendig kan du børste det forsiktig. Du kan også riste skinnet om du ønsker en oppfriskning. Reinsdyrskinn bør alltid behandles forsiktig!

Visste du at i dag finnes det ikke flere ville reinsdyr i Sverige?

Vi forbinder reinsdyret mest med Norrland og samefolket. Så lenge som samene har holdt reinsdyr, har det vært deres mest verdifulle vare. Reinsdyret kunne brukes både som en form for betaling og erstatning, men aller viktigst, de brukte dem selv. Melken kunne drikkes rett fra dyret, eller brukes til å lage ost. Kjøttet ga mat til folket. Skinnet ga dem varme og beskyttelse, og når det ble preparert var det utmerket til håndverk.

Men hva er det som egentlig gjør reinsdyrskinn så verdifullt for oss?

Strukturen på hårene er det første hintet. Som sagt tidligere er hårene hule. Hulrommet er fylt med luft, og luft gir i mange tilfeller ekstremt god isolasjon. Pelsen er tett og glatt, noe som gir hvert hår stabilitet, og gjør at pelsen ikke presses sammen. Luftens gode kvaliteter når det kommer til isolasjon bevares og pelsen føles varm, selv når vi sitter på en iskald overflate. Selv med disse fantastiske egenskapene, å isolere gjennom stabilitet, føles skinnet veldig mykt og glatt. Som du kanskje forstår, er håret på reinsdyret er lengre og tykkere om vinteren, noe som betyr at de naturlig gir den beste isolasjonen mot den kalde bakken. Men vinterpelsen er også litt mer skjør og sensitiv under bruk. På høsten er pelsen litt kortere og tynnere. Reinsdyrskinn kan også brukes som sadelpute, noe som kan være veldig bra for hester med sensitiv rygg. Skinnet hjelper distribuere vekten fra salen og håret fungerer som en «airbag», slik at luft kan sirkulere under salen. Men vær forsiktig og pass på at hudsiden på skinnet skal ligge opp mot salen, slik at det er pels mot pels.2018-10-30

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski