Lyse tepper

Tepper spiller en viktig rolle i interiøret, og lyse tepper kan faktisk få et rom til å virke større. Om du har en mørk fondvegg i rommet vil et lyst teppet på gulvet gi en flott kontrast mot veggen. For rom med mange ensfargede møbler vil et lyst, mønstrete teppe tilføre liv og interesse. Her finner du mange flotte tepper i ulike størrelser som vil passe både under sittegrupper og andre steder i huset. De passer like godt under spisebord og stuebord som alene på gulvet. Lyse tepper ser også flott ut på soverom eller i entreen. Våre lyse tepper gir ny energi til området det ligger i, og gir samtidig et moderne preg. Vi tilbyr nydelige, lyse tepper i enkel, nordisk stil, eller med spennende inspirasjon fra Østen.

+ Mer-
Farge
Lengde
Bredde
Størrelse
Form
Pris
Sorter etter

Nåværende filtre:

Fjerne

Lyse tepper i naturens trendy farger

Naturfarger går aldri av moten, og et teppe i en lys og naturlig fargepalett vil alltid være både aktuelt og klassisk. Gråtoner har dominert mye av interiørbildet i løpet av de siste årene, med mange nydelige, lysere nyanser å velge blant. Ved å kombinere et nøytralt, kanskje litt mørkere interiør med lyse tepper på gulvet med ulike fargetoner, kan rommet få et lunere inntrykk. Hvis veggene er malt i en varm farge som for eksempel trendy terracotta, vil et lyst teppe være en fantastisk komplementærfarge. Det vil også tilføre rommet ekstra lys og varme. Delikate pasteller er også livlige farger som frisker opp, og som kan inngi en herlig, lett vårfølelse. Når du skal velge et teppe må du tenke på om du ønsker én enkelt farge, eller om du foretrekker mønstrede eller flerfargede tepper. Kanskje har rommet allerede mange rette linjer og nøytrale toner? Da vil et teppe med spennende mønstre tilføre en ekstra piff. I et rom med mange nøytrale farger kan det derimot være flott å innføre en ny fargepalett på gulvet, med myke, lyse fargetoner for å gi en artistisk kontrast. Kreative mennesker har ofte mange friske farger i interiøret, både på vegger, møbler og pyntegjenstander. Da kan ett av våre lyse tepper bidra til å knytte gulvet sammen med resten av rommet, kanskje med naturfarger som beige og grått.

Forny hjem og sinn

Vi tilbyr lyse tepper i mange ulike materialer, tilpasset forskjellige behov og personlige stiler. Våre håndvevde tepper i ull er både naturlige og vannavvisende, samtidig som de føles deilige og myke under føttene. I likhet med ull er også bomull et naturlig og slitesterkt materiale som passer utmerket inn i alle hjem. Våre lyse filleryer tåler hardt bruk, og er ofte fargeglade innslag blant annet i entreer og på kjøkken. Disse økte i popularitet i Norge under andre halvdel av 1800-tallet. Da ble papir laget av tremasse i stedet for avviste tøyfiller, og fabrikkvevd bomullstøy ble mer tilgjengelig for folket. Ettersom det ble vanligere å kjøpe nye klær i stedet for å reparere de gamle, fant man andre bruksområder for rester av klær og andre tekstiler. Den tidløse fillerya veves dermed av remser av ulikt stoff, som oftest bomull. Slik forblir den et både miljøbevisst og koselig valg for mange nordmenn. De første filleryene ble faktisk ikke brukt som gulvtepper, slik som i dag, men heller som et grovt underlaken over halmmadrassen i sengen. Jute- og sisaltepper er andre gode, slitesterke materialer som vi bruker i våre lyse tepper. Sisalfibrene kommer fra bladene på agaveplanten, og teppene farges med vegetabilske, naturlig framstilte farger. Et sisalteppe vil egne seg utmerket i alle hjemmets rom. Det vil å gi et vakkert og naturlig preg til gulv, trapper og gangområder.

Lyse tepper i syntetiske materialer

Også syntetiske materialer som polyester og polypropylen er materialer som egner seg spesielt godt til produksjon av lyse tepper. Som våre tepper i naturlige materialer holder også disse svært høy kvalitet, og er laget for å vare i mange år. Våre Wilson-tepper i lyse fargetoner vil gi et luksuriøst preg til interiøret. Disse har enestående trykk inspirert av moderne eller orientalske design. Disse maskinvevde teppene er laget av polyester, som også er svært slitesterkt. Om du velger et Wilson-teppe til stuen, kan du gi rommet et eksklusivt og kunstnerisk løft til en gunstig pris. Ønsker du et ekstra mykt teppe, kan du vurdere et av våre silkemyke viskosetepper. Disse har en unik glans og kan tilføre lys og dybde til rommet. Fargen vil skifte litt, avhengig av hvordan hårene blir strøket, samt hvordan lyset faller på teppet. Et av våre viskosetepper i myke, lyse farger under sittegruppen vil gjøre stuen til et innbydende samlingspunkt for hele familien. Eventuelt kan disse også benyttes ved siden av sengen for en behagelig start på dagen. Lyse ryetepper av polypropylen er smussavvisende, og egner seg utmerket i hjem med allergikere, pelsdyr eller barn. I tillegg til å se flotte ut, vil våre tepper virke isolerende og gi lunhet til ellers kjølige gulv og rom. I større rom har et gulvteppe dessuten en lyddempende effekt. Dette egner seg spesielt godt i for eksempel overetasjen, eller på barneværelset.

Hvordan vedlikeholde lyse tepper

Med riktig vedlikehold vil dine tepper opprettholde sin gode kvalitet og se fine ut over lenger tid. Flere av våre bomulls- og ulltepper kan fint rengjøres i vaskemaskin på 30 grader, med skånsomt vaskemiddel. Dette er praktisk i en travel hverdag. Gjør det til en vane å støvsuge gulvteppene samtidig som resten av huset, helst minst én gang i uken. Dette er tilstrekkelig vedlikehold for de aller fleste tepper. Likevel kan mange tepper også dra nytte av teppebanking og lufting en gang iblant. Legg teppet over et rekkverk, og slå det fra baksiden for å banke ut støvpartikler som har trengt seg ned i fibrene. Enkelte materialer tåler mer vann enn andre, som ryetepper og ulltepper. Dette gjør dem enklere å ta vare på, også dersom du skulle søle på dem. Om du skulle være uheldig å søle på ett av dine lyse tepper, gjelder det å være raskt ute med en fuktig klut. Denne bør kun ha vann på seg, og være både hvit og lofri, for å unngå å skade teppet. Fjern flekken enkelt ved å klappe forsiktig på den med kluten. For en grundigere rengjøring av dine tepper, anbefaler vi å ta dem med til et autorisert tepperenseri én gang i året, eller ved behov. Ulike materialer behøver ulik rengjøring, og et tepperenseri vil vite nøyaktig hva ditt teppe trenger!

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)