• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

Hvordan Beni Ourain-tepper er laget

Hvordan Beni Ourain-tepper er laget

Marokko er et land i Nord-Afrika med en lang historie som strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Det marokkanske folket har stått overfor et hardt klima siden tidenes begynnelse i dette området. De kalde vindene og den uendelige heten gjør det til en utfordring å overleve i et slikt område. Folket i Marokko har måttet klare seg med det de hadde for å overleve det harde klimaet. Dette betød å jobbe med materialer de hadde, som sauer og ullen deres. Ullen fra Marokko er kjent som en av de mest enestående ulltypene i verden.

Beni Ourain-teppet, også kjent som «Kongeteppet», er håndvevd marokkansk håndverk. Kunsten å veve for hånd arves fra generasjon til generasjon, noe som har ført til dens unike design. Beni Ourain-teppene er noen av de mykeste og mest komfortable teppene man kan tenke seg. Beni Ourain er laget av 100% saueull og hvert enkelt teppe er helt unikt med sitt eget design. Designet har mørkebrune linjer på en kremhvit bakgrunn.

Så hvordan lages en Beni Ourain? Denne spesielle prosessen begynner først med å skaffe ullen. Ullen som brukes er unik for sauene fra de marokkanske fjellene. Først klippes ullen forsiktig av sauen. Deretter renses og vaskes ullen grundig for å fjerne enhver skitt og smuss som kan ha samlet seg.

Etter at ullen er renset og tørket, blir den håndspunnet. Denne prosessen transformerer de individuelle ulltrådene og vrir dem sammen for å lage garn. Etter dette lager man til veven og renningen.

Det neste steget er knyttingen. Det er her håndverket til dette folket er mest synlig. Teppene veves med litt lugg mellom knutene, noe som gjør teppet ekstra tett. 

Teppet farges deretter med naturlig farge. Teppet klippes deretter av veven og trimmes ned ved hjelp av en spesiell saks. Dette sørger for at luggen har standard lengde. Det siste steget er å vaske og tørke teppet igjen. Dette er fordi ullen kan bli skitten igjen når den er så lenge på veven. Teppet legges deretter i solen for å tørke naturlig før det fraktes videre.

Beni Ourain-teppet er et teppe som er dypt forankret i historien til landet Marokko. Designet skiller seg mer ut enn omtrent noe annet teppe. Det å ha et Beni Ourain-teppe på gulvet er som å ha en bit av historien rett ved deg, og det blir ofte et arvestykke som gis videre fra generasjon til generasjon i familien.

For å se vårt utvalg av Beni Ourain-tepper kan du klikke her.2019-05-06

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski