• GRATIS FRAKT
  • HANDLA TRYGT MED FAKTURA
  • RASK LEVERING
  • 14 DAGERS ÅPENT KJØP

Hvordan velge det beste teppet til barnerommet

Hvordan velge det beste teppet til barnerommet

Det å velge riktig teppe til barnerommet er ikke det letteste i verden. Barn nå for tiden leker, lærer, bryter og gjør alle typer aktiviteter hele dagen lang, noe som gjør det viktig å ha et fint sted hvor barna kan slappe av og bare være barn. Det finnes så mange tepper der ute med forskjellige farger, former og mønstre, noe som gjør det vanskelig å korte ned listen til det perfekte teppet til barnerommet. Forhåpentligvis vil denne bloggen hjelpe deg litt med å velge hvilket som passer nettopp deg.

Det letteste stedet å begynne er å velge riktig form og størrelse. Spør deg selv hvilken form og størrelse du vil ha? Begynn med å måle opp området hvor du skal ha teppet. Bestem deg for hvilken størrelse som passer det oppmålte området best. Så må du bestemme deg for fasongen. Den mest populære fasongen for et barneteppe er rektangulært, noe som ofte gir mening, men det kan være ganske bra å velge et rundt teppe også.

Neste steg er å velge det perfekte mønsteret og designet som passer barna dine. Husk å tenke på hva barnet ditt liker. Det er de som kommer til å leke, lekeslåss og gå mest på teppet. Mange barn liker dyretepper – de er fargerike, innbydende og gir en vennlig atmosfære. Mange barn liker våre fotballtepper og himmelveitepper – de er mer spennende og lette for andre barn å relatere seg til. Det viktige er å la barna dine ha et teppe de også liker å ha på rommet sitt.

Noe som ofte ignoreres er fargen på teppet. Farger er knyttet til følelser. Fargen på teppet kan ubevisst påvirke humøret. Det er noe de fleste av oss ikke tenker på eller vurderer. Når foreldre velger teppe til lekerom, babyrom og soverom bør foreldre tenke på fargenes påvirkning. Her er noen farger du bør være klar over, samt hvordan de påvirker humøret ditt.

 

Tepper med varme farger

Tepper med varme farger skaper en følelse av trygghet og komfort, siden de utstråler en temperert farge. De har også en slags energigivende effekt.

Rød- Fargen rød stimulerer pusten og pulsen. Den gir kroppen og sinnet energi. Bruk gjerne rødt på lekerommet, men unngå å bruke den der barnet ditt skal sove.

Gul- Gul er en farge som lyser opp rommet og gir en utstråling som minner om solen. Den har vært kjent for å hjelpe barn å konsentrere seg, så vurder å bruke den i et lesehjørne.

 

Tepper med kalde farger

Kalde farger som blått og grønt gjør at et rom føles mer rolig og avslappet.

Blå – Denne fargen er bevist å senke aggresjonsnivå, blodtrykk og angst. Dette er den perfekte fargen til lekerommet.

Grønn – Grønn er en farge som skaper en følelse av positivt velvære. Det er en farge som kan brukes hvor som helst.

Grå – Grå er en nøytral farge som kan brukes hvor som helst og som passer i alle rom. Vurder å sjekke vårt utvalg av barnetepper her. Uansett farge, form eller størrelse har vi det perfekte teppet for deg!2019-04-26

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

Kundeservice

Informasjon

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskEspañolFrançaisNederlandsItalianoPolski