Snøvask teppet ditt

Snøvask teppet ditt

Snøvask av teppet er en effektiv og økologisk metode

Teppet er et ganske allsidig element i hjemmeinnredning. Enten det er et innendørs eller utendørs teppe, er det viktig å holde det i god stand. Når tepper vaskes regelmessig, forlenges levetiden. Det finnes en rekke rengjøringsteknikker som spenner fra støvsuging til vann og snøvask. Det er kjent for noen som å ta sengetøyet ut i frosten, men tepper kan også rengjøres i den kalde frosten. Snøvasken av teppet er naturlig egnet, spesielt for det nordlige klimaet, og vasken kan gjøres for eksempel på ull- og bomullstepper. Det er fornuftig å snøvaske tepper, spesielt på store, som er stive når de vaskes med vann, veier mye når de er våte og tørker sakte.

Snøvask trinn for trinn

Snøvasking av teppene gjør teppene rene, lyse og friske. Vasking dreper bakterier og fjerner kjæledyrhår fra tepper. En frostig vinterdag er den beste tiden å snøvaske teppene dine, kald frost er lett og løs, og forårsaker ikke mye fuktighet i teppene. Tepper skal vaskes minst to ganger i året. Om sommeren kan vasking gjøres, for eksempel i et offentlig teppevaskeområde. Om vinteren er snøvask av tepper et økologisk, enkelt og stille alternativ til vanlig vasking. Når du snøvasker teppene dine, får du også frisk luft og effektiv trening.

Å komme i gang bør gjøres nøye

Før du tar tepper til hagen, er det en god ide å støvsuge dem innendørs. Dette fjerner overflødig støv fra teppene. Et annet alternativ er å tamp teppene på et teppestativ med en dedikert teppepisk. Når overflatestøvet er fjernet, anbefales det å la teppene stå på et teppestativ eller rekkverk en stund. Når teppene er utendørs, kjøler de seg ned og snøen smelter ikke på overflaten veldig enkelt når de vaskes. Uteluften forfrisker også teppene. Når tepper føles kule, kan de plasseres på ren frostig snø. Hvis et rent og jevnt snøområde ikke er tilgjengelig, kan snøvasking av teppene også gjøres på et teppestativ.

Selve vasketrinnet og riktig type utstyr

Når teppet hviler i den frostige snøen, kan ren snø drysse på dem. Hvis du vasker det på et teppestativ, kan du legge til snø på begge sider av teppet med en børste. Deretter børstes snøen eller ristes grundig av mattens overflate. Du bør velge en børste i henhold til teppetypen, det er viktig at børsten er ren og ikke skader overflaten av teppet. Snøfjerningen av teppet er beleilig gjort med en lang håndtert børste av høy kvalitet. Begge sider av teppet skal behandles for å fjerne smuss og støv.

En viktig finish oppdaterer teppene

Når teppene har blitt snøvasket, bør de få lov til å oppdatere en stund. Teppene får en ren duft av frisk luft. Etter vask er teppene litt fuktige. Når de tas innendørs, bør teppene fortsatt tørkes på et varmt sted før de plasseres på gulvet. Et godt sted å tørke tepper er på et varmt baderomsgulv eller plassert luftig over en stol eller to for å lufttørke. Det er viktig at teppene ikke brukes umiddelbart før de har tørket. Kald frostet luft kan skade teppepisken. Av denne grunn er det en god ide å holde en teppepisk innendørs når det ikke er nødvendig å trykke på teppene.

Et organisk alternativ for vasking av tepper

Det nordlige klimaet gir en flott mulighet for organisk rengjøring av teppet. Snøvask av teppet er vellykket uten sterke vaskemidler, hvorav mange kan være skadelige for naturen. Vasking er uanstrengt, da snøfjerningen av teppet lykkes så lenge det er ren snø. Det er fornuftig å snøvaske teppene dine et par ganger i året, for eksempel på de første og siste frostige dagene i en lang vinter.

En økologisk måte å rengjøre på

Hvis vasking ble gjort med vann, ville vasketepper bruke opp liter vann. Snøvask krever derimot ikke bruk av vann i det hele tatt. Snøvask av tepper krever heller ikke transport av tunge tepper med bil langt til vaskestedet, men kan for eksempel gjøres i bakgården. Alt du trenger å vaske er en børste og en teppepisk. Å rengjøre tepper på denne måten i stedet for støvsuging sparer også for strømforbruket.

Giftfri og uanstrengt vasking

Siden vasking av teppet ditt ikke krever bruk av vaskemidler, sparer du penger på andre behov. Snøvask er en effektiv måte å fjerne uønsket lukt og støv på, men hard frost utrydder også naturligvis de fleste uønskede lopper og bedbugs. Å snøvaske et teppe er relativt uanstrengt og raskt, sammenlignet med vask med vann i et teppevaskeområde, hvor våte tepper ofte tørker sakte. Mens snøvasktepper er effektive, fjerner det ikke de tyngste flekkene. Sensitive materialer tåler heller ikke snøvask. Hvis teppet er merket med en vannvask, bør det håndteres med spesiell forsiktighet, og den beste løsningen er å ta teppet en profesjonell vasker.



2023-01-16

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)