Gardin soverom

Gardin soverom

Gardiner på soverommet er et godt valg for å skape en koselig sovehjørne og legge til det personlige preget i interiøret. Men hva slags gardiner bør du velge, og hvor skal du begynne å lete når du endelig har bestemt deg for å kjøpe gardiner til soverommet?

Ikke bekymre deg, for i denne guiden vil vi hjelpe deg med å kjøpe gardiner til soverommet.

Det første du bør tenke på er hvor mye lys du ønsker å slippe inn i soverommet. Hvis du liker at soverommet er helt mørkt, kan du kjøpe mørkleggingsgardiner, da disse er svært effektive til å blokkere sollyset fra å komme inn i soverommet. Hvis du derimot ønsker å få inn litt mer lys og liker følelsen av mer naturlig lys, er tynne gardiner et godt valg. Du kan velge blant annet linngardiner eller spesialgardiner.

Soverom-gardiner

Soverom gardiner

Det andre du bør tenke på er fargen. Fargen er en av de viktigste faktorene for å skape stemningen i rommet. Prøv å matche gardinfargen med andre farger du har i soverommet. Mørkere farger som grått og svart kan skape en luksuriøs følelse og gjøre rommet litt mer innestengt. Lysere farger derimot skaper en rolig og frisk atmosfære. Et tips her er å matche gardinene med sengens farge. Og hvis du kan skape en god kombinasjon mellom gardiner og puter, er det også utmerket. Du kan for eksempel satse på en lin-tema, der du bruker linngardiner sammen med linputer. Eller hvis du vil ha en fløyelsgardin sammen med fløyelsputer.

Noen ganger kan det være fint å bruke ulike mønstre i interiøret. Dette kan imidlertid være litt utfordrende å få til å harmonere. Men hvis du klarer å finne attraktive mønstre på gardinene som komplementerer resten av interiøret, kan det skape noe spesielt.

Hvor store skal gardinene være? Ønsker du at gardinene skal dekke hele vinduet eller bare en liten del av det? Sørg også for at gardinene er lengre enn selve vinduet, slik at de når fra taket og ned til gulvet. Det er en god idé å montere gardinene fra taket for å skape den fantastiske og utrolig koselige følelsen i soverommet.

Soverom-gardiner

Du kan også skape en lag-på-lag-effekt ved å bruke to forskjellige typer gardiner oppå hverandre. Dette skaper en unik atmosfære og dekorativt detalj. For eksempel kan du bruke mørkleggingsgardiner sammen med linngardiner. På dagen kan du trekke mørkleggingsgardinene tilbake og la linsgardinene være synlige for å skape en vakker detalj. Og om kvelden kan du trekke mørkleggingsgardinene for å blokkere sollyset.

Når det gjelder vedlikehold av gardinene på soverommet, er det alltid en god idé å vurdere hvor mye energi og tid du kan bruke på å ta vare på dem. Lin eller bomull er de enkleste materialene å vaske og krever minimalt vedlikehold. På den annen side finner du fløyel og silke, som er litt vanskeligere å rengjøre og krever mer vedlikehold, men som likevel utstråler luksus i hjemmet ditt. Så tenk på vedlikeholdsperspektivet før du kjøper gardiner.

Hvilken farge passer best til rommet ditt? Kan fargen bli enda bedre hvis du justerer nyansen? Dette er noe du må vurdere, da nyansen kan utgjøre en stor forskjell. Og hvis du vurderer en lag-på-lag-effekt, bør du se på forskjellige kombinasjoner for å finne ut hvilke typer gardiner som passer godt sammen. Se hvilken farge du planlegger å kjøpe, og deretter se hvilken nyans som ville være pen. Lyse nyanser på brunt i kombinasjon med hvitt skaper en følelse, mens en mørk nyans på brunt skaper en annen følelse når den kombineres med en hvit farge.

Gardiner til soverom Oppsummering

Gardiner på soverommet er et godt valg for å skape en koselig atmosfære. Når du velger gardiner, bør du tenke på hvor mye lys du ønsker å slippe inn, fargen og materialet som passer til soverommet ditt.

Når du leter etter nye gardiner, er det en god idé å se på de forskjellige typene som finnes. Mørkleggingsgardiner er gode for å hindre sollyset, mens tynne gardiner som linngardiner eller spesialgardiner gir en mer naturlig følelse. Du kan også kombinere begge deler for å få en lag-på-lag-effekt som skaper en unik følelse.

 

Gardiner til soverom Oppsummering

Det finnes flere forskjellige måter og farger du kan innrede med, så sørg for å velge de riktige gardinene.



2023-04-23

Tepper

Rom

Farge

Størrelse

Stil

TC Home

Kundeservice

Informasjon

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)